La Diputació de València se suma a la campanya de rebaixa de l'IVA per als instruments musicals.

6-11-2018 08:54h


Ja fa dies que informem de la iniciativa de la Confederació Espanyola de Societats Musicals, dirigida entre altres pels valencians Vicent Cerdà i Luis Vidal. Va expandint-se la idea i la Diputació de València s'ha sumat ara a la reivindicació.El ple de la Diputació de València va aprovar el dimarts passat per unanimitat una declaració institucional per a demanar al Govern central la rebaixa de l'IVA dels instruments musicals, perquè aquest gravamen passe com més prompte millor del 21 % actual al 10 %.


La iniciativa, encapçalada per la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM) -amb seu a València- i traslladada per l'àrea de Cultura a la resta de diputats, ha sigut aprovada i signada per tots els grups polítics de la Diputació: PSPV, Compromís, València en Comú, EU-PV, PP, Ciutadans i el grup no adscrit.


La CESM s'uneix a la campanya, promoguda per Comúsica, que també demana la supressió d'aquest impost per als instruments musicals destinats a l'educació A Espanya toquen un instrument musical 3,6 milions de persones, el 7,8% de la població segons el Ministeri de Cultura, i s'estima que la rebaixa beneficiaria a unes 750.000. La CESM agrupa a federacions, amb 1.100 societats musicals.


La Diputació de Valèn al capdavant institucional de la petició


Segons informa la Diputació, la declaració institucional assenyala que la música és una de les manifestacions més prolífiques del "paisatge cultural" valencià, genera "un ecosistema únic" en el territori i suposa "un fenomen social i cultural". El col·lectiu de les societats musicals a la Comunitat Valenciana sobrepassa el 50 % del nombre total que hi ha a Espanya, i en el cas concret de la província de València es troba "una important concentració de prop de 330 societats musicals, respecte a les mil que hi ha en tot l'Estat espanyol".


Malgrat açò "tots els instruments musicals vénen gravats amb el 21 % (d'IVA), com qualsevol altre objecte de consum, sent els instruments musicals una de les principals eines per al foment de l'educació i la cultura musical, per la qual cosa s'entén que haurien de rebre un tractament especial", afig la declaració. L'àrea de Cultura de la Diputació que dirigeix Xavier Rius "sempre s'ha mostrat atenta i propera a la realitat cultural de la música valenciana, col·laborant directament amb societats musicals", segons fonts de la corporació provincial.


La Diputació, "sempre sensible a les peticions dels músics i dels seus representants, s'ha adherit a la petició de la CESM per a aconseguir un IVA més favorable cap a la compra d'instruments musicals".


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción