Serenates 2020 emet el primer concert gravat per al festival a La Nau a càrrec de La Remembrança

25-6-2020 08:48h


‘Venècia-Júpiter’ és el títol de l’espectacle del dijous, 25 de juny, dedicat a l’obra de Vivaldi i Mozart.El festival Serenates, que organitzen cada any la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Esport, i l’Institut Valencià de Cultura, estrena aquest dijous, 25 de juny, el primer concert gravat ‘ex professo’ per a aquesta 33a edició que se celebra en format digital a conseqüència de la situació de pandèmia provocada per la Covid-19. El concert anirà a càrrec de La Remembrança i s’emetrà a les 20 hores pels canals YouTube dels coorganitzadors, el Centre Cultural La Nau i l’Institut Valencià de Cultura, i MediaUni.


Amb el títol ‘Venècia-Júpiter’, La Remembrança interpretarà un concert en dues parts dedicat a l’obra de Vivaldi i de Mozart. Una primera, ‘Venècia’ o el reclam dels ocells, que se centrarà en el compositor venecià Antonio Vivaldi i les seues inspirades melodies amb els concerts RV95 ‘La pastorella’ i el cèlebre RV90 ‘Il dardellino’ (‘El rossinyol’). En tots dos destaquen motius de caràcter bucòlic, inspirats en la imatge d’una natura que, amb la sonoritat de la flauta, imita el cant del rossinyol amb realisme.


La Remembrança finalitzarà l’espectacle amb l’última simfonia de Wolfgang Amadeus Mozart, la número 41 en Do Major K 551, denominada ‘Júpiter’.


Són membres d’aquesta formació musical Paco Varoch, flauta i flautí (Mahler Chamber Orchestra i Orquestra de la Comunitat Valenciana); Olatz Ruiz (ConcertgebowOrkest Amsterdam) i Carles Civera (Orquestra de la Comunitat Valenciana i Munich Philharmonic), violins; Liliana Fernández (Orquestra de la Comunitat Valenciana), viola; Salvador Bolón (Orquestra de la Comunitat Valenciana i London Symphony Orchestra), violoncel; Ángel Martínez (Orquestra de la Comunitat Valenciana), contrabaix; i Adrià Gràcia (Musik Académie Basel), clavicèmbal.


La impossibilitat de reunir públic al claustre de La Nau ha fet de Serenates 2020 una edició històrica que per primera vegada se celebra en format digital, del 24 de juny al 3 de juliol, amb l’emissió de sis concerts gravats ‘ex professo’ per a aquest festival i uns altres quatre que corresponen a concerts i material enregistrat en edicions anteriors.


Els 10 concerts gratuïts es traslladen així als canals YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (http://www.youtube.com/c/CentreCulturalLaNauUV) i de l’Institut Valencià de Cultura (https://www.youtube.com/channel/UCxpbGSPYjRt_bzVWqJiQltA), coorganitzadors del festival, i MediaUni (http://mediauniweb.uv.es/serenates2020/?tag=serenates2020). Tots s’emetran a les 20 hores a través d’aquests canals, des d’on a més es podrà recuperar el concert amb posterioritat.


Serenates 2020 compta també amb la col·laboració i patrocini de la Diputació de València, l’Ajuntament de València (Cultura, Joventut i Festes), Palau de la Música, Fundació Banc Sabadell, Caixa Popular, EASD València i Clemente Pianos.


Accés a la programació


https://links.uv.es/gc7JmX0


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción