Leticia Moreno inicia la seua residència artística al Palau de la Música

8-1-2021 18:11h


Ha oferit una masterclass i  intervindrà en el cicle “Cambra al Palau” a l’Almodí.La violinista Leticia Moreno ha encetat la seua residència al Palau de la Música per a la temporada 20/21, amb una masterclass dirigida a un nodrit grup d’estudiants. Es tracta de la primera acció com artista en residència de la concertista internacional, que també iniciarà  dissabte amb l’Orquestra de València i sota la direcció de Ramón Tebar, la temporada d’abonament d’Hivern de l’auditori valencià. Interpretaran el “Concert per a violí i orquestra” d’Antonin Dvořák, en un programa en el qual també es podrà escoltar la romàntica Simfonia núm. 4 de Robert Schumann.  


La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, ha indicat que la figura de l’artista en residencia creada en 2018 “eleva el prestigi del Palau de la Música i aprofundix en eixa excel·lència en la qual estem treballant per a l’Orquestra de València”. En este sentit, Tello ha ressaltat que “després de les fructíferes residències de dos músics tan rellevants com Gautier Capuçon i Boris Giltburg, tenim esta temporada a una excel·lent violinista com és Leticia Moreno, reconeguda internacionalment i molt volguda pel públic valencià”.


A més, Leticia Moreno intervindrà en el cicle “Cambra al Palau” que es desenvolupa a l’Almodí, per a oferir enguany un concert amb professores i professors de l’Orquestra de València. Moreno s’ha mostrat «emocionada amb el començament de la meua etapa com a artista en residència de l’Orquestra de València, ja que és la culminació i el resultat de molts anys de col·laboració musical junts». En este sentit la violinista ha ressaltat que «estic segura que serà un procés fascinant el desenvolupament de la temporada, podent estrényer llaços amb els músics en els nostres concerts i projectes junts, així com amb les següents generacions mitjançant les masterclass que ja hem iniciat».


El director artístic i titular de l’Orquestra, Ramón Tebar, ha volgut incidir en el fet que “ja fa tres anys que vaig creure molt important la creació d’esta residència, i estic molt content perquè ja estem en la tercera edició d’este projecte, que està reunint a artistes que deixaran un pòsit en la nostra ciutat, el nostre públic, la nostra orquestra i els nostres joves talents”.


Respecte a la masterclass, que ha reunit a 60 alumnes de diversos conservatoris superiors de la Comunitat Valenciana, i que ha estat destinada específicament a huit estudiants prèviament seleccionats, el director del Palau, Vicent Ros ha volgut incidir en el fet que “el vessant pedagògic és molt important en la nostra programació, i que artistes d’esta importància internacional puguen aportar la seua experiència i consells als nostres joves músics resulta una gran oportunitat per a la seua formació”.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción