Les societats musicals de València adapten la seua activitat a les noves restriccions

13-1-2021 13:00h


El toc de queda a les 10 de la nit afecta principalment als assajos de les agrupacions.Les 27 societats musicals que formen part de la Coordinadora de Societats Musicals federades de la ciutat de València (Cosomuval) han tornat a l’activitat després de les vacances de Nadal. Encara que el funcionament de les escoles de música continua sent pràcticament el mateix que abans de les festes, les noves restriccions marcades pel govern valencià degut a la situació provocada pel coronavirus, estan afectant a l’activitat de les agrupacions.


Tal i com informen des de la Coordinadora que presideix Miguel Hernández, l’avançament a les 10 de la nit del toc de queda té un clar efecte en els assajos de les bandes de música, orquestres i cors que funcionen al si de les societats musicals. En general, els assajos se celebren per la nit, una vegada els seus membres, en la majoria dels casos amateurs, acaben les seues respectives jornades laborals. És per això que a hores d’ara les juntes directives treballen en la re-organització dels plans de treball per tal d’adaptar-se al nou horari.


En este sentit, algunes societats musicals han decidit suspendre temporalment els assajos, donat que en les pròximes setmanes no hi ha previstos, en general, concerts. És el cas de, per exemple, la Banda de Música de Campanar, la SIOAM de Benimàmet, la Unió Musical de Tres Forques o l’Agrupació Musical Gayano Lluch, entre altres.


Per la seua banda, entitats com el CIM Benimaclet Poblats Marítims o Unió de Pescadors i altres han traslladat els assajos als caps de setmana i, en general, han reduït el nombre de músics de les formacions, per tal de garantir la seguretat de tots.  


Tant des de les juntes directives com des de Cosomuval s’està fent un gran esforç per tal de superar esta complicada situació, amb l’esperança de tornar prompte a l’activitat habitual, encara que sempre respectant les mesures establides per les autoritats.

La banda de Benicalap en un assaig.

Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción