La cantant Mireia Vives i el guitarrista Borja Penalba seran els encarregats de tancar el cicle de concerts ‘A la llum de la lluna’ a l’antic monestir de Sant Miquel dels Reis de València. El concert tindrà lloc el pròxim divendres 23 d’octubre a partir de les 22:00 hores. El duet aprofitarà aquesta cita al Cap i Casal per a posar de llarg el seu últim treball, Cançons de fer camí, guardonat com a millor disc de cançó d’autor en la II edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana en la gala celebrada en desembre del 2019.
L’àlbum, autoeditat, va comptar amb la col·laboració econòmica de més de 500 persones a través del micromecenatge. En les seues 19 cançons, es troben peces pròpies i musicacions inspirades per Joan Salvat-Papasseit, Joan Fuster, Montserrat Roig i Maria Mercè Marçal. A més, el repertori inclou lletres de poetes i amics com Joanjo Garcia, David Caño o Roc Casagran, i de la periodista i activista Rafeef Ziadah. Musicalment, les cançons transiten la rumba, el pop-rock, el folk, el cabaret, la cobla i, fins i tot, el reggaeton (feminista).
Mireia Vives i Borja Penalba van encetar la seua trajectòria conjunta en 2015 després de diverses col·laboracions en viu. Ella havia format part dels grups Bakanal i Rapsodes, mentre que ell havia treballat amb artistes com Feliu Ventura, Lluís Llach o Miquel Gil. En 2016, els dos van posar música als poemes del llibre L’amor fora de mapa de l’escriptor sabadellenc Roc Casagran, un espectacle que van presentar en desenes de ciutats. Uns mesos després ja van plasmar les seues primeres composicions en el disc Línies en el cel elèctric.
Un festival per a reactivar la cultura
El cicle ‘A la llum de la lluna’ va començar el passat 25 de setembre al claustre sud del mencionat edifici del segle XVI. Durant quatre setmanes, el públic ha pogut gaudir d’actuacions musicals en un entorn segur. Així, per l’escenari de l’antic monestir han passat els artistes Kiko Veneno, Seguridad Social amb Paco Roca, Zenet i Sole Giménez. La resposta del públic ha sigut excel·lent i les localitats es van exhaurir poques hores després d’estar a la venda. S’ha de recordar que els assistents sols havien de pagar les despeses de gestió de la plataforma electrònica de distribució.
D’altra banda, cal destacar que el festival és una de les iniciatives que ha posat en marxa la conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana per tal de reactivar el sector cultural després dels mesos de confinament. Així mateix, s’ha impulsat l’antic monestir com a contenidor cultural i s’ha aprofitat la possibilitat de programar activitats a l’aire lliure. Tanmateix, l’organització ha establit un protocol de seguretat que inclou l’ús obligatori de la mascareta i del gel hidroalcohòlic, la senyalització d’itineraris en el recinte i el lliurament d’entrades nominatives i seients preassignats.