Aquesta edició del festival proposa onze grans concerts i un espectacle gratuït per a públic familiar que tindrà lloc diàriament durant totes les dates del festival.
A més, en l’edició d’enguany també es realitzarà una projecció de cinema que obrirà el festival, dos concerts de Barroc Fusió a la Mitjanit, d’accés lliure, i el tradicional espectacle piromusical, que torna després de les restriccions dels últims anys per la pandèmia.
Del 28 de juliol al 7 d’agost també es podrà visitar a la Casa de l’Aigua de Peníscola l’exposició ‘Instruments musicals del Rei Savi’, comissariada per Mara Aranda i Jota Martínez, propietaris de les peces exposades.
La programació del festival
La programació d’aquesta 27a edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola combina propostes de proximitat amb grans noms internacionals i torna a incorporar un espectacle familiar, que en aquesta ocasió és una visita guiada i un concert participatiu a càrrec de l’Ensemble Alfonsí, ‘Instruments i sons per a trobar i dansar’, que tindrà lloc cada dia del festival a les 20.30 hores a la Casa de l’Aigua.
La programació del festival començarà el dimecres 27 de juliol amb la projecció de cinema al Palau de Congressos. L’activitat ‘Peníscola de cinema… barroc’ acollirà la projecció de la pel·lícula ‘La favorita’ (2018), de Yorgos Lanthimos, amb entrada lliure.
El dijous 28 de juliol tindrà lloc el primer dels grans concerts d’aquesta edició, amb el Cor de la Generalitat Valenciana i La Dispersione (València), amb la proposta ‘De Buxtehude a Bach i Händel, el camí dels genis’.
El 29 de juliol, divendres, els valencians Estil Concertant portaran fins al pati d’armes del castell l’espectacle ‘Més que una musa: Élisabeth Jacquet de La Guerre’. I a la nit tindrà lloc el primer concert de Barroc Fusió a la Mitjanit, a la plaça de Santa Maria i amb accés lliure.
El dissabte 30 de juliol, La Grande Chapelle (Madrid) portaran l’espectacle ‘Madrigales de Francisco Guerrero’.
Una de les propostes internacionals d’enguany, els finlandesos Helsinki Baroque Orchestra, arribaran a Peníscola el 31 de juliol amb l’espectacle ‘Bach, Kirchoff, Reincken’.
El dilluns 1 d’agost, els andalusos Aquel Trovar posaran en escena la proposta ‘Canciones de la vieja Europa: músicas del Renacimiento’.
El 2 d’agost, la formació de Castelló de la Plana Il Dolce Incontro actuaran al Palau de Congressos amb entrada lliure amb el programa ‘Seguidillas. Música escènica de José de Nebra’. I el mateix dia a la nit tindrà lloc el tradicional espectacle piromusical a càrrec de Pirotècnia Tomàs, de Benicarló, que enguany parteix d’‘El Messies’, de Georg Friedrich Händel.
El 3 d’agost, Martos & Márquez (Múrcia) portaran a Peníscola ‘El violín real. Las sonatas de José Herrando’, al violí i clavecí.
La segona proposta internacional vindrà el 4 d’agost de la mà del contratenor anglés Alex Potter, acompanyat per clavicèmbal i viola de gamba, amb l’espectacle ‘Orpheus Britannicus & friends’.
El divendres 5 d’agost serà el torn dels valencians Capella de Ministrers, amb ‘El collar de la paloma’. I el mateix dia, en acabar, tindrà lloc la segona proposta de Barroc Fusió a la Mitjanit, amb l’espectacle gratuït ‘Del Barroc al jazz’ a la plaça de Santa Maria.
El dissabte 6 d’agost actuarà la tercera formació internacional d’aquesta edició, els suecs Ensemble Villancico, amb ‘¡Fiesta barroca latina!’. I la 27a edició del festival conclourà el 7 d’agost amb el grup valencià Nostrum Mare Camerata, que posaran en escena ‘Agitato’, un programa amb obres de Bach, Händel i Vivaldi.