martes 7 febrero, 2023
Les Bandes de Música
  • Inici
  • Notícies
    • Societats Musicals
    • Clàssiques
    • Contemporànies
    • Educació
    • Resta de Espanya
    • Presències Permanents
  • Entrevistes
  • Reportatges
  • Arts Escèniques
  • Opinió
  • Events
  • lasBandas
  • La Traca
  • La Botiga
    • PDFs al teu abast
Sin resultados
Ver todos los resultados
  • Inici
  • Notícies
    • Societats Musicals
    • Clàssiques
    • Contemporànies
    • Educació
    • Resta de Espanya
    • Presències Permanents
  • Entrevistes
  • Reportatges
  • Arts Escèniques
  • Opinió
  • Events
  • lasBandas
  • La Traca
  • La Botiga
    • PDFs al teu abast
Sin resultados
Ver todos los resultados
Sin resultados
Ver todos los resultados
# # #
lasBandas Entrevistes

Pablo Marqués, director de la Unió Musical de Llíria: “Formar part de la historia d’una societat amb tanta reputació no ho havia pogut mai somniar”

Juandedios Leal Juandedios Leal
17 de febrero de 2022
en Entrevistes, Notícies
80 3
0
Pablo Marqués, director de la Unió Musical de Llíria: “Formar part de la historia d’una societat amb tanta reputació no ho havia pogut mai somniar”
133
COMPARTIDOS
1.7k
VISTAS
Compartir en FacebookCompartir en Twitter

La figura d’un director d’una agrupació musical, siga de la naturalesa que siga, sempre és una punta de llança de la qualitat, la determinació i la progressió de les seues intencions. Les societats musicals des de sempre, han tingut en l’elecció del seu director el valor del seu futur. Conéixer i divulgar la personalitat, formació i mèrits del director ennobleix a la banda i crea autoestima en els seus integrants.

La Unió Musical de Llíria forma part de la llegenda de tot un poble, Llíria, i de tot un territori, el valencià. El seu destacat historial és com un fris clàssic de la nostra música; el seu prestigi internacional s’estén per tot el planeta, mentre s’admira l’origen agrari de les seues gents que des de finals del segle XIX han fet de la seua passió per la música, excel·lència

– Iniciem una presència continuada i permanent de la Unió Musical de Llíria en el nostre periòdic lasBandas. La Unió és un patrimoni global del poble valencià en el seu conjunt i un referent mundial de la música de banda, actual i històricament. Quines sensacions personals li produeix ser el seu director principal? 

– Ser director de la Unió Musical de Llíria és un honor infinit, un orgull suprem i una dedicació i treballs diaris. Poder formar part de la historia de una històrica societat en tant de bagatge i reputació no ho havia pogut imaginar en els millors dels meus somnis. És realment d´aquest vitals del que sempre estaré orgullós.


– Vostés els músics tenen a bé, sempre, relatar d’on tenen els seus primers ensenyaments i amb quines mestres han desenvolupat les seues diferents etapes de formació. Vosté destaca en la seua nota biogràfica inicialment a Yaron Traub i Cristóbal Soler, un israelià amb presència a València i el consolidat conductor valencià, entre altres, fins a acabar amb un cum laudea Estònia. Què li deu a cadascun d’ells?

“Juan Luís Martínez, Salvador Sebastià i Cristòbal Soler que crec que han estat els mestres dels que més he après”

–En primer jocs deuria de parla dels mestres Juan Luís Martínez, Salvador Sebastià i Cristòbal Soler que crec que han estat els mestres dels que més he après.

Sols tinc paraules d´agraïment per a cadascú d´ells. 

Des de ben jove vaig començar a endinsar-me en aquest món de la direcció de la mà de Salvador Sebastià. Ell va ser qui va construir els fonaments tècnics d´unes directrius que es mantindrien per sempre. Amb Cristòbal Soler vaig fer els primers passos dins de l´orquestra. Una persona que va compartir moltes experiències i de les quals vaig aprendre grans lliçons. I a nivell musical i interpretatiu vaig tindre la sort de trobar-me amb un geni anomenat Juan Luís Martínez. Una persona de les més completes que conec musicalment, amb una capacitat artística, dots expressius i una manera de veure la música a través de les notes que van ser una font d´inspiració per a mi. I tot açò va ser sols el punt de partida: Toomas Kapten, Irene Lindi i Silvia Landra a Estònia i Rafael Sánchez Mombiedro a València com a professor de cor van refermar tot allò que s´estava construint. I no vull oblidar a tots i cadascun dels músics que he dirigit al llarg de la vida i els meus alumnes que ambdós són la meua major font d´aprenentatge. Aprofite aquestes línies per donar les gràcies a totes i a tots.

“La formació és el cor que batega perquè la Unió siga el que és”

La formació, clau


– La Unió destaca per la seua estructura formativa des de primeres edats, per tindre diferents agrupacions i per mantindre una relació molt directa amb el seu cos social i amb la ciutat de Llíria. Per a una gran societat musical que aspira l’excel·lència quin valor té la formació i quins matisos caldria ressaltar en la Unió d’aquesta àrea? 

–La formació és el cor que batega perquè la Unió siga el que és. La nostra perspectiva artística sols té trellat si amb les nostres activitats retroalimentem l´aspecte educatiu. La Unió és el centre de formació més gran que no mai he trobat perquè l´activitat formativa i artística és diària: centre integrat, escola de música, cor, les bandes, les orquestres, les dolçaines i totes les activitats que a més estan programades al teatre dins de la temporada que l´Ajuntament de Llíria programa any rere any. I per tot açò cal ressaltar que la Unió ofereix una formació integral i integrada a nivell musical. Unes possibilitats que jo mateixa envege! 

I honestament tot açò no es construeix sense uns bons obrers que són els directius de la junta directiva, al capdavant la seua presidenta, Amparo Izquierdo i les “ànimes mater” del projecte: els vicepresidents Fina Pérez i Andrés Simeó.


– Què creu haver aportat a la formació unionera com a director de la seua Banda Simfònica? 

–Bé, aquesta és una pregunta que potser pogueren contestar millor el músics i els socis de la Unió per la perspectiva històrica que tenen i de la qual jo no en puc parlar. No obstant sí que diré que el que sempre he volgut aportar a la Unió (i tot allò que faig en altres llocs) és l´honestedat amb la música, que es reflexa en la lluita per obtindre una excel·lent qualitat artística i crear un clima basat en la cultura de l´esforç que servisca per a trobar motivació i bon ambient. Tot açò des de la més pura humilitat. 


–El seu currículum és impressionant en molts ordres, però per al nostre públic: què espera de la seua vinculació amb la Unió Musical de Llíria? 

–A nivell artístic seguiré treballant per la millora artística sobre tot en la millora d´aspectes tècnics-objectius de la música. I a nivell personal i humà espere que la flama seguisca molt viva i que cada dia siga igual d´intens com el primer o l´ultim. 

Pablo Marqués Mestre, un director amb solvencia internacionalPablo Marqués Mestre, naix a Altura (Castelló, Espanya) on a primerenca edat, comença els seus estudis musicals en la Unió Musical i Cultural d’Altura.
Més tard ingressa en el Conservatori Professional de Música “Alt Palància” de Sogorb. Ja l’any 2004 es trasllada a Castelló i és en el Conservatori Professional “Mestre Tàrrega” de Castelló on acaba el Grau Professional sota la tutela del professor Juan Serra Ferrando, i rep el Títol de Professor en l’especialitat de Trompeta. Seguidament, realitza els estudis superiors en la mateixa especialitat en el Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló.
Paral·lelament, amplia els seus estudis musicals i concretament de Direcció d’Orquestra i Cor a més de realitzar diferents cursos i masterclass de Direcció Orquestral amb els mestres Yaron Traub i Cristóbal Soler entre altres. L’any 2010 es trasllada a Tallinn (Estònia) per a realitzar estudis de Màster en Direcció Orquestral els quals acaba en 2012 amb les màximes qualificacions (Cum laude) per unanimitat del jurat. 
Ha sigut director titular de la Banda Simfònica Unió Musical Utielana d’Utiel, de l’Orquestra i Cor del Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d´Uixó, de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló (JOSC). A més, ha actuat com a director convidat en diferents agrupacions, entre les quals destaquen l’Orquestra Simfònica Nacional d’Estònia (ERSO), Orquestra de València, Orquestra Simfònica de Castelló (OSC), Carpe Diem Chamber Orchestra Saint Petersburg (Rússia), Estonian Academy of Music and Theatre Symphony Orchestra de Tallinn (Estònia), Tallinn International Youth Orchestra, Banda Municipal de Castelló, Banda Simfònica Municipal d’Albacete, Banda Simfònica i Orquestra de la Societat Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera (València), Classical Symphony Orchestra i la Camerata del Festival Internacional de Música de Cambra de Castelló (FIMMC).

Pablo Marqués dirigint amb força i emoció (Foto Arturo Sutter)

Actualment és director principal convidat de la Carpe Diem Chamber Orchestra St. Petersburg, director titular de la Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria i de l’Orquestra Simfònica de la Societat “La Primitiva” de Rafelbunyol, així com professor de Direcció d’Orquestra en el Conservatori Superior de Música de Castella-la Manxa (Albacete, Espanya).

Juandedios Leal

Juandedios Leal

Relacionades Publicacions

El valencià Marcos Ripoll estrena el seu Concert per a tuba i orquestra amb l’Orquestra Santa Cecilia de Cullera dirigida per Carlos Garcés
Societats Musicals

El valencià Marcos Ripoll estrena el seu Concert per a tuba i orquestra amb l’Orquestra Santa Cecilia de Cullera dirigida per Carlos Garcés

7 de febrero de 2023
Tres grans recitals a Castelló en el II Cicle de Concerts de Guitarra Manuel Babiloni
Clàssiques

Tres grans recitals a Castelló en el II Cicle de Concerts de Guitarra Manuel Babiloni

7 de febrero de 2023
Schola Cantorum de la Vall d’Uixó guanya el 42é Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana
Societats Musicals

Schola Cantorum de la Vall d’Uixó guanya el 42é Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana

7 de febrero de 2023
Publicació Següent
La Banda Simfònica de Dones comença la seua temporada de concerts en Sant Mateu i Morella

La Banda Simfònica de Dones comença la seua temporada de concerts en Sant Mateu i Morella

Cristina Fornet: ‘’No sols volem quantitat de músics sinó molts bons músics’’

Cristina Fornet: ‘’No sols volem quantitat de músics sinó molts bons músics’’

Pioneres 7: Dolores Sendra Bordes (Pego, 1927), la primera dona que va dirigir una banda de música

Pioneres 7: Dolores Sendra Bordes (Pego, 1927), la primera dona que va dirigir una banda de música

Seguisca'ns

cambra al Palau cambra al Palau cambra al Palau
Periòdic de la música, les músiques i la cultura popular
· Tots els mesos arribem puntualment als nostres seguidors, compradors i subscriptors.
· El primer periòdic que ens conta l’actualitat de la nostra música.
· Per a obtindre la col·lecció en paper o en PDFs. Emplena el butlletí ací
https://www.casa-mediterraneo.es https://www.casa-mediterraneo.es https://www.casa-mediterraneo.es
https://www.latraca.net/ https://www.latraca.net/ https://www.latraca.net/

Recomanades

Vicent Balaguer Doménech, nou director titular de la Unió Musical de Llíria: “Conec la trajectòria des que era molt menut. Em sent com a casa”

Vicent Balaguer Doménech, nou director titular de la Unió Musical de Llíria: “Conec la trajectòria des que era molt menut. Em sent com a casa”

5 días hace
(Pioneras) 1937: L’entrada de les dones a la Unió Lírica Pinosense

(Pioneras) 1937: L’entrada de les dones a la Unió Lírica Pinosense

1 mes hace
L’Artística Manisense estrena l’obra “L’Alfabeguer” de Maria del Mar Ribas

L’Artística Manisense estrena l’obra “L’Alfabeguer” de Maria del Mar Ribas

6 días hace
Alicante vivió en un éxtasis musical con el estreno mundial de Mediterraneum de Andrés Valero-Castells

Alicante vivió en un éxtasis musical con el estreno mundial de Mediterraneum de Andrés Valero-Castells

7 días hace

Categories

  • Agenda
  • Arts Escèniques
  • Clàssiques
  • Contemporànies
  • Educació
  • El Músic Llogat
  • Entrevistes
  • Events
  • Fent Barret
  • Ja al seu abast
  • lasBandas
  • Notícies
  • Opinió
  • Presències Permanents
  • Reportatges
  • Resta de Espanya
  • Societats Musicals

Navegar per etiqueta

Josep Lluis Galiana Juandedios Leal Pedro Rodríguez Pioneres Salvador Astruells Moreno Sandra Gómez
 cambra al Palau  cambra al Palau  cambra al Palau
https://videos.gva.es/index.php/extwidget/preview/partner_id/167/uiconf_id/23448358/entry_id/0_2i2v0ozn/embed/dynamic https://videos.gva.es/index.php/extwidget/preview/partner_id/167/uiconf_id/23448358/entry_id/0_2i2v0ozn/embed/dynamic https://videos.gva.es/index.php/extwidget/preview/partner_id/167/uiconf_id/23448358/entry_id/0_2i2v0ozn/embed/dynamic
dia de la musica dia de la musica dia de la musica
https://sanimusic.net/ https://sanimusic.net/ https://sanimusic.net/
http://www.lliriamusica.es/ http://www.lliriamusica.es/ http://www.lliriamusica.es/
https://casinomusicaldegodella.com/ https://casinomusicaldegodella.com/ https://casinomusicaldegodella.com/
https://www.valenciabonita.es/ https://www.valenciabonita.es/ https://www.valenciabonita.es/

Destacades

Schola Cantorum de la Vall d’Uixó guanya el 42é Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana

Les Arts estrena ‘Cendrillon’, de Pauline Viardot, la seua primera nova producció operística en 2023

Quinteto Casulana ha proposat un concert de cambra en femení amb obres de Beach, Xostakóvitx i de la valenciana Sara Galiano

18 bandes de la Comunitat valenciana, resta d’Espanya i d’arreu el món concursaran en la 135 edició del CIBM 2023

El castellonenc Rafael Grau Vilar pren la batuta de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV durant 2023

Vesprada d’emocions en el Concert d’Hivern de VALÈNCIA PROWinds

Tendències

La pandemia, ¿una buena etapa para el desarrollo artì­stico?
Notícies

La pandemia, ¿una buena etapa para el desarrollo artì­stico?

Manoli Aracil
6 de abril de 2021
1

Ante las circunstancias más complicadas, el ser humano puede llegar a adaptarse a llevar mucho más allá...

Alberic organitza el 47 Festival de Bandes de Música

18 de junio de 2013

Concierto de primavera en la Unión Musical de Moncada

23 de mayo de 2013
Los acordes de ayer y de hoy en una enciclopedia

Los acordes de ayer y de hoy en una enciclopedia

23 de mayo de 2013

Rafael Garrigós imparte un curso de dirección en Colombia

23 de mayo de 2013
Les Bandes de Música

Las Bandas de Música de la Comunitat Valenciana

El primer diari en línia de la CV dedicat a tota la música en general (perquè tota la música és banda). Actualitzat diàriament.
Notícies, reportatges, cròniques i entrevistes.
Tots plegats per una informació de tot el que esdevé al voltant de totes les músiques i la cultura popular de la CV.
El més acurat està a www.lasbandasdemusica.com
Som també l'expressió de l'únic tabloide lasBandas que es dedica a mostrar mensualmente el millor la nostra música

Síguenos en las redes sociales:

Categorías

  • Agenda (2)
  • Arts Escèniques (133)
  • Clàssiques (277)
  • Contemporànies (405)
  • Educació (31)
  • El Músic Llogat (10)
  • Entrevistes (73)
  • Events (1)
  • Fent Barret (10)
  • Ja al seu abast (18)
  • lasBandas (26)
  • Notícies (5.223)
  • Opinió (28)
  • Presències Permanents (1)
  • Reportatges (5)
  • Resta de Espanya (7)
  • Societats Musicals (1.548)

Etiquetas

Josep Lluis Galiana (1) Juandedios Leal (4) Pedro Rodríguez (2) Pioneres (5) Salvador Astruells Moreno (1) Sandra Gómez (1)
  • Aviso Legal
  • Política de Privacidad
  • Contacto
  • Publicidad y Promoción

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.

Sin resultados
Ver todos los resultados
  • Inici
  • Notícies
    • Societats Musicals
    • Clàssiques
    • Contemporànies
    • Educació
    • Resta de Espanya
    • Presències Permanents
  • Entrevistes
  • Reportatges
  • Arts Escèniques
  • Opinió
  • Events
  • lasBandas
  • La Traca
  • La Botiga
    • PDFs al teu abast

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.

¡Dar una buena acogida!

Inicie sesión en su cuenta a continuación

¿Contraseña olvidada?

Recupera tu contraseña

Ingrese su nombre de usuario o dirección de correo electrónico para restablecer su contraseña.

Iniciar sesión
X