Entre el 19 i el 24 de juliol passaran per la plaça de l’Ajuntament de Montserrat alguns dels grups de cambra més importants del territori i d’altres parts del món, com Spanish Brass o la Capella de Ministers.
Arranca un dels festivals referents de la música de cambra a la Comunitat: La Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat. Íntegrament a l’aire lliure, aquest festival fa quatre dècades que presenta alguns dels grups més importants de música de cambra als seus escenaris. Enguany, i després d’una pausa a causa de la pandèmia, la Setmana Internacional de Música de Cambra torna a posar a Montserrat al centre del panorama de la música clàssica.
Passaran per aquest escenari alguns dels artistes més reputats pel que fa a la música de cambra en l’àmbit internacional. Per exemple, solistes del Covent Garden de Londres o Spanish Brass, el quintet de metalls valencià que va rebre el Premi Nacional de Música el 2020. A més a més, presenta un programa variat que anirà des de la música de percussió del Grup Amores fins a grans clàssics com les Quatre Estacions de VIvaldi.
Passaran per l’escenari de Montserrat artistes de la talla dels solistes del Covent Garden o dels Spanish Brass
Gran presència de músics valencians
També destaca d’aquesta quaranta edició de la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat la quantitat de grups valencians que hi participen.
En la primera jornada, el trompetista Vicent Campos, catedràtic del Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló va tocar com a solista junt amb el violinista de Bulgària, Vasko Vassilev i el grup de cambra dels solistes del londinenc Covent Garden. Interpretaren obres de Salvador Seguí, Albinioni o Vivaldi, entre altres.
També participarà el Grup de percussió Amores amb la cantant crevillentina María Maciá i la soprano de Faura Èlia Casanova. Presenten l’espectacle “Dreizehn” que estableix un particular diàleg entre les avantguardes musicals del segle XX i el XII, mitjançant músiques d’Hildegarda de Bingen (1098-1197) i Karlheinz de Mödrath (1928-2007).
El Grup Amores presenta “Dreizehn”: un diàleg entre les avantguardes musicals dels segles XII i XX
Altres representacions del territori en aquest festival seran les de la Capella de Ministers amb el Cor de la Generalitat Valenciana, amb l’espectacle “Santa Maria”, on interpretaran peces de les Cantigues de Santa Maria d’Alfons X el Savi o del Misteri d’Elx. També, compta el festival amb la presència dels Spanish Brass o el clarinetista de Montserrat, Juan Ferrer, que actuarà com a solista junt amb l’orquestra de cambra del Collegium Instrumentale de València.
La nota internacional la posen, a més dels solistes del Covent Garden esmentats anteriorment, els membres de l’Orquestra de Cambra Russa de Sant Petersburg que actuaran el dissabte 24 tancant les actuacions programades per a aquesta quaranta edició de la Setmana de Música de Cambra de Montserrat.
Enllaç al programa complet polsant ací