Una de les grans cites d’esta temporada és la visita de la Wiener Symphoniker, que celebra al Palau de la Música el seu 125 aniversari.
Immersos en la seua gira europea, València serà la primera ciutat espanyola en la qual recalarà la formació vienesa, per a després visitar Barcelona i Madrid. Sota la direcció del seu titular Petr Popelka, el públic podrà escoltar demà dimarts 3 de juny, a les 19.30 hores a la Sala Iturbi, un programa format per la Consagració de la casa. Obertura en Do major, op. 124 de Ludwig van Beethoven, el Concert per a violí d’Erich W. Korngold, que serà interpretat per Renaud Capuçon i la suite de l’òpera El cavaller de la rosa de Richard Strauss.
El director del Palau, Vicente Llimerá, ha destacat que «El Palau de la Música torna a formar part de les gires de les millors formacions internacionals, com ho demostra el retorn, després de dèsset anys d’absència, de la prestigiosa Simfònica de Viena, que celebra amb nosaltres el seu 125 aniversari dins d’una gira que l’està portant per les principals sales d’Europa».
D’aquesta manera, la Simfònica de Viena torna a la sala Iturbi amb el seu actual titular, el txec Petr Popelka, director i compositor i contrabaixista principal durant nou anys de la Sächsische Staatskapelle Dresden. Nascuda el 1900, en el context del modernisme vienés, va ser creada per a afrontar els desafiaments del segle XX amb confiança i visió de futur. El llegat humanista i progressista de Beethoven i el Romanticisme vienés s’adapten perfectament a esta formació, referent indiscutible en este repertori. De fet, el programa de demà està íntimament relacionat amb la Viena musical del XIX i XX.
Renaud Capuçon
Com a solista, el públic valencià podrà gaudir de la nova visita del violinista francés Renaud Capuçon, l’aplom del qual, profunditat escènica i tímbrica i virtuosisme li convertixen en habitual de les millors orquestres del món. Respecte al concertista, Llimerá ha volgut destacar que «un altre gran al·licient és la presència de Renaud Capuçon, que l’any passat va guanyar el Premi «Artista de l’any» dels ICMA que celebrem en esta casa, i que de ben segur ens tornarà a delectar amb el so tan impecable del seu Guarneri del Gesù Panette de 1737, que va pertànyer al mític Isaac Stern».
La Wiener Symphoniker és el cor de la metròpoli de la música clàssica, Viena. Des que es formara el 1900 va ser la primera orquestra a presentar totes les simfonies de Beethoven a Viena i es va convertir ràpidament en una de les orquestres líders per a estrenar noves obres, com la Novena Simfonia de Bruckner, Gurreliederde Schönberg, el Concert per a piano de Ravel i El llibre dels set segells de Schmidt. Ha tingut directors visionaris com Bruno Walter, Wilhelm Furtwängler, Wolfgang Sawallisch i Georges Prêtre, l’impacte dels quals continua influint en la música clàssica. Com a convidats l’han dirigida Maazel, Mehta, Abbado, Kleiber i Celibidache. El seu retorn a València reafirma el paper del Palau de la Música com a escenari de referència internacional.