La Jove Banda Simfònica de la FSMCV arranca la seua temporada

2-7-2018 15:19h


La formació oferirà un concert extraordinari en la Nit de Berklee que tindrà lloc el proper 7 de juliolLa Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana comença la seua temporada de concerts este mes de juliol sota la direcció de Saül Gómez Soler.


La formació inicia hui la seua marxa a Cocentaina on realitzarà una trobada pedagògica que durarà fins al proper dia 6. Durant esta primera estada, la banda realitzarà sessions amb els professors especialistes per cadascuna de les seccions que componen la formació i que són, Roberto Turlo, per a la Fusta; Ximo Vicedo i Camilo Tomàs, per als metalls; Jorge David Fanjul per a la secció de corda; i José Luís González per a la percissió.


Aquestes jornades tindran lloc en les seus de les Societats Musicals de la Unió Musical Contestana i l’Ateneu Musical de Cocentaina, amb la col·laboraració de l’Ajuntament de la localitat.


La nit de la Berklee
Una de les activitats que duran a terme en aquesta trobada, serà un assaig de portes obertes al públic en el qual la Banda Federal i els alumnes de Berklee València prepararan la primera actuació de la temporada de la formació i que tindrà lloc el proper 7 de juliol amb el lema #LaNitdeBerklee. Aquest assaig se celebrarà el proper dijous 5 de juliol de 19h a 21h en el pavelló cobert del poliesportiu de Cocentaina (Av. les Moreres, 4).


El concert tindrà lloc a partir de les 22.00 hores al Llac Nord del Hemisfèric en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i comptarà amb la participació de dos músics convidats i un director convidat de Colòmbia, fruit del conveni subscrit entre la FSMCV i el Ministeri de Cultura de Colòmbia, a través del seu programa “Estímulos”.


L’actuació servirà a més com a acte de graduació de l’alumnat de màster del campus a València de la prestigiosa universitat de música, per commemorar conjuntament el 50é aniversari de la Federació. De fet, serà la primera vegada que la Jove Banda Simfònica participe en aquest esdeveniment i ho farà com convidada especial. En aquesta ocasió, realitzarà una actuació innovadora junt als alumnes de Berkle.


Concerts Jove Banda Simfónica en 2018
Abans, la Jove Banda Federal oferirà un primer concert al Castell d’Alaquàs, el 6 de juliol a les 19 30 hores. les actuaacions continuaran el dia 8 de juliol a les 19.00 hores amb una actuació al Palau d’Altea, organitzada per la Confederació Espanyola de Societats Musicals.


Encara durant el mes de juluil, la formació oferirà dues actuacions més, una el dia 21 a la localitat d’Altura, a Castelló, i una altra el dia 22 a València en l’obertura de la Secció d’Honor del CIBM (Certamen Internacional de Bandes de Música de Ciutat de València) en el Palau de la Música.


En aquesta temporada 2018, la Jove Banda Simfónica presentarà un programa que porta per lema “Calidoscopi Simfònic”, dirigit per l’ontinyentí Saül Gómez Soler, i que inclou l’obra “Ballets” de Miguel Asins Arbó, “Andròmeda”, de Saül Gómez Soler, “Entornos”  d’Amando Blanquer, i “Phobos” de José Súñer.


Jove Banda Simfònica
La Jove Banda Simfònica (JBS) de la FSMCV es va constituir de manera oficial en el 2001. Aquesta formació és una mostra del fenomen social, educatiu i cultural únic en el món que representen aquestes associacions. És una agrupació d’alt rendiment integrada per una selecció d’al voltant de 110 músics de 18 a 28 anys provinents de totes les comarques d’Alacant, Castelló i València.


Als intèrprets se’ls exigeix estar cursant, com a mínim, el cinquè curs d’ensenyaments Professionals, segons l’actual estructura dels ensenyaments musicals reglats a Espanya. Aquesta experiència és molt enriquidora tant per als músics com per a les seues Societats Musicals que veuen reforçades les seues formacions amb intèrprets que aprofiten les trobades formatives i els concerts per millorar la seua alta qualificació.


La JBS s’ha convertit en referent artístic i social que s’ha anat consolidant des que l’any 2000 es reprenguera un projecte de l’any 1992, quan en l’Exposició Universal celebrada a Sevilla, la Generalitat valenciana va decidir mostrar les Societats Musicals com un dels principals valors culturals de la Comunitat.


Des de la seua creació ha sigut dirigida per prestigiosos directors i ha editat 12 discos compactes. La Jove Banda Simfònica ha participat en el prestigiós certamen internacional World Music Contest (WMC) de Kerkrade (Holanda) convidada per l’organització. Ha oferit concerts a Alemanya, Bèlgica, França, Madrid i València, i va col·laborar en la consecució del tercer rècord Guinness del mestre valencià Joan Garcés, per ser el director més longeu del món amb 72 anys en actiu.


La Jove Banda Simfònica de la FSMCV ha sigut dirigida, des dels seus inicis, per directors de prestigi com José Rafael Pascual Vilaplana, José Ramón Renovell, Luis Sanjaime, Andrés Valero-Castells, Joan Espinosa, José Antonio Rebollar, Jaime Belda, Pascual Martínez, Pablo Anglés, José Vicente Díaz Alcaina, Vicente Soler Solano, Vicente Carot, Henrie Adams, Teo Aparicio Barberán, José Martínez Colomina, Jesús Cantos Plaza, Francesc Xavier Martínez Martínez, Rafael M. Garrigós García, Daniel Ferrero, Beatriz Fernández, Pere Vicalet o Pablo Marquès, entre uns altres.


Renovat anualment, el càrrec de director de la Jove Banda Simfònica l’ostenta en 2018 Saül Gómez.


Saül Gómez Soler
Nascut a Ontinyent en 1982, és Llicenciat en Percussió i Composició pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. A més, ha estudiat direcció de banda en la ISEB a Trento (Itàlia) amb Jean Coober, Felix Hauswith, Carlo Pirola i Franco Cesarini.


És Professor Superior de Música i combina l’exercici de director amb el de professor d’orquestra formant part del cos de professors de música i arts escèniques de la Generalitat Valenciana.


Pel que es refereix a la direcció, actualment és director de l’Agrupació Musical Santa Cecília de Castalla, l’Associació Artístic Musical d’Oliva i de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent. Ha dirigit diverses formacions bandístiques tant a Espanya com a Europa i a prestigiosos solistes internacionals com Vasko Vasilev, Pacho Flores o Francesca Calero, entre uns altres.


En l’àmbit de la composició, ha escrit diferents obres tant per a banda com per a grups instrumentals, ballets o música de cambra entre uns altres. A més d’açò, ha desenvolupat l’obra obligada al Certamen Internacional de València de 2015, música de cambra per a l’orquestra de RTVE, l’obra obligada per al festival Percute 2016 i també ha realitzat treballs per a solistes internacionals de la talla de José Franch o el duo Madrid Okho. A més, algunes de les seues obres han sigut publicades per les prestigioses editorials Piles i Molenaar.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción