Les Arts és simfònic: James Gaffigan amb ‘Un rèquiem alemany’, de Brahms

18-12-2019 09:04h


Dirigeix, demà dijous, la soprano Elena Tsallagova, el baix-baríton Brandon Cedel i els cossos estables de les Arts en una de les obres més singulars del repertori sacreJames Gaffigan debuta aquest dijous, 19 de desembre, al Palau de les Arts amb ‘Un rèquiem alemany’, de Johannes Brahms, que suposa l’inici del cicle ‘Les Arts és simfònic’.  


El director estatunidenc assaja actualment a l’Auditori amb el Cor de la Generalitat i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana aquesta partitura per a soprano, baríton, cor mixt i orquestra simfònica, que reflexiona sobre la vida i la mort a partir de textos bíblics. Com a solistes, les Arts reuneix la soprano russa Elena Tsallagova i al baix-baríton estatunidenc Brandon Cedel.  


‘Ein deutsches Requiem (Un rèquiem alemany), opus 45’ és una de les obres més singulars del repertori sacre, que reivindicarà l’excel·lència dels cossos estables de les Arts. Peça decisiva per al reconeixement de Johannes Brahms, va tindre la seua primera interpretació parcial a la catedral de Bremen el Divendres Sant de 1868, i es va estrenar en la seua versió final de set moviments a Leipzig, el 18 de febrer de 1869.   Amb l’epígraf, ‘Les Arts és simfònic’, el centre d’arts ofereix aquesta temporada sis cites imprescindibles en les quals l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i el Cor de la Generalitat Valenciana faran gala de la seua reconeguda solvència i versatilitat.  


Els cossos estables de les Arts proposen algunes de les pàgines més suggeridores del repertori simfònic i liricosimfònic, amb especial protagonisme de la missa de rèquiem i una sessió dedicada a la música creada per Stravinski per als ballets russos de Diàguilev, amb la visita de destacats directors com Michele Mariotti, Gustavo Gimeno, Juanjo Mena, Ivor Bolton i Daniele Gatti.  


Les Arts recorda que la venda de localitats per a aquest cicle s’efectua tant en taquilles, com en la línia de venda telefònica 902 202 383, així com en la web www.lesarts.com. Els preus de les localitats oscil·len entre 30 i 45 euros.     A més, el centre d’arts ha posat a la venda el ‘Passe 6 SIMFÒNIC x 60 €’, una promoció exclusiva amb la qual s’ofereix al públic estudiant una sèrie completa de localitats en la zona preferent de l’Auditori amb un preu de 10 euros per a cada concert.


 James Gaffigan  


James Gaffigan és director titular de l’Orquestra Simfònica de Lucerna i principal director convidat de l’Orquestra Filharmònica de la Ràdio dels Països Baixos, per tercer any consecutiu. Durant la temporada 2019-2020 dirigeix com a convidat les orquestres simfòniques de Chicago, San Francisco i Detroit, Nacional de França i Filharmònica Txeca, i debuta al capdavant de les simfòniques de Mont-real, Melbourne i la Ràdio Sueca. Així mateix, abordarà quatre produccions d’òpera als Estats Units: ‘La Cenerentola’ al Metropolitan, ‘Ernani’ a San Francisco, ‘Don Giovanni’ a Chicago i ‘Tristan und Isolde’ a Santa Fe.  


Dirigeix habitualment en els principals teatres d’òpera. Entre els seus últims èxits destaquen ‘La bohème’, ‘Don Giovanni’, ‘La traviata’ i ‘Le nozze di Figaro’ a la Staatsoper de Viena; ‘Così fan tutte’, ‘La Cenerentola’ i ‘Falstaff’ al Festival de Glyndebourne; ‘Salome’ a Hamburg; ‘La bohème’ a Zuric i ‘Così fan tutte’ a Chicago.   D’origen novaiorqués, el mestre Gaffigan és aclamat per la seua musicalitat i una manera natural de dirigir. Destaca internacionalment com un dels directors estatunidencs més rellevants del panorama musical. Des que és titular de la Simfònica de Lucerna, ha influït considerablement en el perfil de l’orquestra, i ha incrementat gires i enregistraments, sempre amb gran èxit.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción